EVROPEA
за нас     |    мисия      |      новини       |       за контакти      |   форум    |   речник на фобиите    |       речник на страховете
водещи новини

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

клаустрофобия

социална фобия

биполярно разстройство

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговориФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2008 All rights reserved
На видеото от сайта на You tube може да видите пътник по време на  паническа атака в самолет на Еър Канада, пътуващ до Лондон на  6 декември 2007 г.
Форум паническо разстройство
Срещу човека, пътувал с Еър Канада на  6 декември 2007 година не е заведено дело, тъй като органите по охраната са преценили,че пътникът не е заплашвал сигурността на полета. Въпреки че е съществувала реална възможност, полетът да бъде отклонен и самолетът  да кацне на междинно летище.
Мъжът, изживяващ паническата атака е от азиатски произход. До него са мъж, отговарящ за сигурността на полета и доброволец, който се опитва  да помогне. Полет 848 от Торонто до Лондон  е избягнал аварийното кацане, като специалисти , отговарящи за сигурността на полета, са заявили че няма да повдигат иск за наказателна отговорност или плащане на наказателни такси. Пътникът бе в беда и ние се стремяхме да му помогнем, както и да гарантираме сигурността на всички пасажери, заявил служител по сигурността на полета.
Пътникът се опитва да се хване за ръкохватките пред себе си като така се мъчи да види дали зад него няма някой, който би могъл да стреля по него както твърди той.. На няколко пъти заявява, че се страхува да не умре. Той се мъчи да се измъкне, защото вероятният подтик на паническата атака, предизвикана от мисълта за смъртна опасност, е толкова силен, че той не може да остане на едно място.
Служителят по сигурността, заедно с доброволеца се мъчат да му поставят пластмасови белезници, за да не се нарани или пък да не посегна на някои пътник и с това да предизвика смут на борда, въпреки че това едва ли би се случило.
Очевидци на инцидента  твърдят, че пътникът е видял човек ,който наистина го е застрашавал от нещо и той е получил паническа атака от реално съществуващ обект на заплаха за физическата му цялост.
За съжаление не е проведено допълнително разследване и истинската причина за паническата атака в самолета на Еър Канада не е изяснена.

ПАНИЧЕСКА АТАКА В САМОЛЕТ
Форум паническо разстройство
НАЧАЛО
ПАНИЧЕСКА АТАКА В САМОЛЕТ

ПАНИЧЕСКА АТАКА В ТАКСИ

ЛЕЧЕНИЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА ЧРЕЗ АКУПРЕСУРА